Formulir Kontak

Nama

Email *

Pesan *

Cari Blog Ini

Champions League Kvalet Lottat Foer Hammarby Och Haecken

Champions league-kvalet lottat för Hammarby och Häcken

Hammarby möter Maribor

Champions league-kvalet lottades under måndagen och Hammarby fick Maribor som motståndare. Matcherna spelas den 5 respektive 12 juli och den svenska klubben inleder hemma på Tele2 arena. Maribor slutade trea i den slovenska ligan och har spelat i Champions league-kvalet vid 15 tidigare tillfällen. Det svenska laget är rankat före Maribor och får därför hemmaplansfördel i den andra matchen.

Häcken möter Riga FC

Häcken lottades mot Riga FC från Lettland. Även dessa matcher spelas den 5 respektive 12 juli och Häcken inleder borta. Riga FC vann den lettiska ligan i fjol och gör nu debut i Champions league-kvalet. Det svenska laget är också här rankat före motståndaren och har därför hemmaplansfördel i den andra matchen.

Bra lottningar för båda lagen

Både Hammarby och Häcken har fått bra lottningar och har goda chanser att avancera till nästa kvalrunda. Maribor är ett erfaret lag men har inte lyckats ta sig till Champions league-gruppspelet sedan 2017. Riga FC är ett ännu mindre erfaret lag och har aldrig tidigare spelat i Champions league-kvalet.

Svårt motstånd väntar i nästa kvalrunda

Om Hammarby och Häcken vinner sina matcher i den första kvalrundan väntar betydligt svårare motstånd i nästa. Hammarby skulle få möta antingen Ludogorets Razgrad (Bulgarien) eller Shamrock Rovers (Irland), medan Häcken skulle få möta antingen Malmö FF eller Zalgiris Vilnius (Litauen).


Komentar